Skip to main content

Een Passant

Ware liefde dodelijke haat Doornwater€ 29,95

Auteur: Sacha Bem
ISBN-/EAN: 978-90-832770-8-0
NUR code: 342
NUR omschrijving: Historische roman (populair)
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Levertijd (NL): Ongeveer 3-5 werkdagen
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 575

Omschrijving

Een passant is een literaire roman waarin je kan wegdromen. Een boek om lyrisch van te worden. Tijdens het lezen ga je je langzaamaan afvragen waarom je je niet wat meer hebt verdiept in de achttiende eeuw en de rol van Frankrijk in de geschiedenis. Een periode met grote veranderingen in de internationale verhoudingen met effecten die nu nog merkbaar zijn. Je wordt aan de hand meegenomen door Alphonse de Rochemaure, een jongeman van lage adel, die via contacten met hoogwaardigheidsbekleders inzicht geeft in de politieke en maatschappelijke verhoudingen in die periode en de wijze waarop (ook persoonlijke) relaties een rol speelden. De rol van de kerk, de relativiteit van religie en uiteenlopende ambities en verlangens komen aan de orde.

Een passant is een boek dat je meeneemt naar lang vervlogen tijden, die minder ver verwijderd zijn van onze moderne tijd dan je wellicht denkt als het gaat om de invloed van geld, politiek en dus van macht.

Sacha Bem is erin geslaagd zijn deskundigheden volledig tot hun recht te laten komen in deze majestueuze roman en tegelijk een klein beetje inzicht te geven in zijn wetenschappelijke en creatieve brein dat een wereld heeft beschreven waarin feiten en werkelijkheden zijn vermengd met fictie. Geniet van een boek dat je thuishoudt en toch meevoert.

BESTEL HIER

Romans, Sacha Bem, een Passant