Skip to main content

Michael Planting schrijft maffiathriller - De Colombiaan

300 19715 OMSLAG De Colombiaan2

Nieuw verschenen bij Uitgeverij Doornwater is ‘De Colombiaan’ van Michael Planting. Een uiterst spannend en toegankelijk geschreven maffiathriller over de eigenaar van een autoschadeherstelbedrijf die betrokken raakt bij de georganiseerde misdaad. 

Na zijn enthousiast ontvangen debuutroman, ‘Het hart op de juiste plaats’, komt Michael Planting nu met een hedendaags onderwereldverhaal. ‘De Colombiaan’ verhaalt over de eigenaar van een autoschadeherstelbedrijf die op onderzoek uitgaat nadat hij al enige tijd verdachte activiteiten waarneemt in de loods tegenover zijn werkplaats. Hij ziet kans de loods in te komen en treft er een enorme wietplantage en een productieruimte van chemische pillen aan. Voor hij zich uit de voeten kan maken wordt hij in de kraag gevat door een van de drugscriminelen die hem niet meer laat gaan. De hoge baas wordt opgeroepen om te beslissen over zijn lot. Vanaf dat moment verandert zijn leven in een hel.

Michael Planting (1968) woont en groeide op in Drenthe. Hij doorliep de technische school en volgde daarna een opleiding aan de zeevaartschool in Delfzijl. Na zijn diplomering liep het anders dan gepland en ging hij aan het werk als meubelmaker in de ambachtelijke meubelmakerij van zijn vader. Om gezondheidsredenen gooide Michael het roer volledig om. Hij maakte van zijn hobby zijn werk en ging aan de slag in de schilders branche, waar hij tot op heden werkzaam is als huisschilder. In zijn vrije tijd houdt hij zich met veel toewijding bezig met het schrijven van thrillers en historische romans.

Michael Planting: “In 2021 verscheen mijn debuutroman ‘Het hart op de juiste plaats’, over twee Duitse broers, die hun Joodse vrienden helpen met onderduiken. Een spannend verhaal over moed, vriendschap en verraad in Nazi-Duitsland. Na de vele enthousiaste reacties op dit boek heb ik mij gestort op een maffiaverhaal. Ik wilde de spanning van die wereld combineren met het feit dat vreemde wendingen in het leven, ook bij ‘gewone’ mensen, zich door een geringe speling van het lot, kunnen voltrekken. Ik vond het bovendien belangrijk dat het een boek zou worden dat voor een breed publiek aantrekkelijk is; in toegankelijke taal dus. Volgens mijn uitgever én de vooruitlezers is dat gelukt..”

‘De Colombiaan’ is inmiddels te bestellen, onder meer via onze webshop. Het is uitgevoerd als paperback en kost € 21,95.