Skip to main content

Klaas Smelik

Klaas Smelik uitgeverijdoornwater smallKlaas Smelik is een zeer veelzijdige wetenschapper en schrijver. Hij heeft inmiddels meer dan veertig wetenschappelijke boeken op zijn naam staan. Als gelauwerd hoogleraar aan de universiteiten van Amsterdam, Utrecht en Gent is hij de deskundige op het gebied van het Oude Testament, Hebreeuws en Aramees. Daarnaast schrijft hij populaire romans over rovers, verkrachters en moordenaars, die in een tijd leven die alweer 3.000 jaar achter ons ligt.

Binnenkort zal er een spannend fictieboek van zijn hand verschijnen. ‘Dodenbrief’ is een boek over een misdrijf, gepleegd omstreeks 1100 vóór de jaartelling in Thebe. De brief, die een centrale rol speelt in dit boek, is te bezichtigen in de Universiteit van Leiden.

Het verhaal neemt de lezer bijna onmerkbaar mee in de gebruiken, functies en menselijke verhoudingen in die tijd. Nee, er zijn geen vingerafdrukken beschikbaar en geen DNA, maar toch wordt door een schrijver de oplossing gevonden. Misdaad en opsporing in het Oude Testament.

Voor lezers die van spanning houden en daarnaast nieuwsgierig zijn naar een lang vervlogen tijd.

 

auteur, biografie, Klaas Smelik, Dodenbrief