Skip to main content

Janine Keijser

foto voor op de site 400

Janine Keijser (Leiden, 1980) is jurist, dierencoach en auteur van spannende en betekenisvolle thrillers. Van haar hand verschenen eerder de ecothrillers ‘Rauw’ en ‘Beproevingen’.

De nieuwe ecothriller van Janine verhaalt over journaliste en wereldverbeteraar Lara. In opdracht van een organisatie die inheemse gemeenschappen helpt in Zuid-Amerika, reist Lara af naar Brazilië.

Samen met een collega en een gids gaat ze op onderzoek uit in het Amazonegebied. De stam die ze bezoeken, lijkt echter niet zo blij met hun komst. Wanneer Lara op een schandaal stuit dat het regenwoud en de inheemse stam in gevaar brengt, komt ze in een angstaanjagend kat-en-muisspel terecht. Ze legt haar leven in de waagschaal om de waarheid boven tafel te krijgen.

Door de huiveringwekkende gebeurtenissen valt Lara in een zwart gat waar ze hallucinerende ervaringen doormaakt. Haar diepste angsten komen voorbij maar ook de intense krachten die ze aan kan boren als ze eenheid ervaart met de natuur. Om uit het duister omhoog te klimmen, moet ze haar verleden loslaten en haar innerlijke kracht leren hanteren.

Weet Lara zich aan haar fysieke en mentale demonen te ontworstelen?

‘Ontworteling’ is een razend spannende ecothriller met een actueel thema.

auteur, biografie, Janine Keijser, Ontworteling