Skip to main content

Jouw manuscript

Heb jij een manuscript geschreven met een relevant maatschappelijk thema en telt jouw manuscript minimaal 60.000 woorden? Dan past het mogelijk in een van onze fondsen. Wij ontvangen jouw manuscript graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarbij is het belangrijk dat je de volgende richtlijnen volgt:

 • Lever je manuscript aan in een duidelijk leesbaar lettertype. Bij voorkeur in Arial 11.
 • Voorzie het manuscript van een heldere synopsis van maximaal vijf pagina’s met daarin:
  1. de werktitel en het genre
  2. een korte samenvatting van de inhoud
  3. het doel van het boek
  4. de beoogde doelgroep.

Daarnaast willen wij ook graag weten wie jij bent. Een beknopte biografie zien wij dus ook graag. In het kort wat je doet, wat jou karakteriseert en of je al eerder hebt gepubliceerd.

Je ontvangt altijd een reactie van ons. Omdat we veel manuscripten ontvangen, die we allemaal lezen, kan de reactie soms wat langer op zich laten wachten.

Hoe werken wij?

Wanneer wij allebei enthousiast zijn over jouw manuscript en besluiten het uit te geven, dan sturen wij je een concept contract en maken wij een afspraak voor een ontmoeting. Wij vinden het namelijk ook heel belangrijk dat het klikt. Een persoonlijk contact met onze auteurs staat hoog in ons vaandel. Tijdens die ontmoeting, nemen wij het concept contract met je door. Daarin staat precies vermeld wat je van ons kunt verwachten én wat wij van jou verwachten. Kortweg komt dat hierop neer:

 • Auteurs betalen bij ons geen eigen bijdrage (hetgeen bij veel uitgeverijen wel het geval is).
 • Wanneer het manuscript nog redactie behoeft, dan worden de kosten van die redactie 50/50 gedragen door auteur en uitgever.
 • Wij dragen zorg voor de opmaak, de cover en het ISBN.
 • Wij bieden een uitgebreid marketingpakket. In overleg bepalen wij (auteur en uitgever) de marketingstrategie voor het boek. Voor deze marketingactiviteiten geldt eveneens een evenredige verdeling van de kosten tussen auteur en uitgever.
 • Boeken die wij uitgeven zijn altijd via de boekhandel bij het Centraal Boekhuis te bestellen.